Папазов: Преструктуриране на БДЖ вместо съкращения

Папазов: Преструктуриране на БДЖ вместо съкращения | StandartNews.com

Пловдив. Съставът на БДЖ ще бъде намален с преструктуриране, а не със съкращения. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

По думите на Папазов, това означава хората, които излизат в пенсия, да не бъдат заменяни с нови. По този начин за 10 години по естествен път ще бъде намален щатът с около 2000 души, каза още Папазов.

Най-важно към момента е да се реализира краткосрочната програма за оздравяване на железницата, защото тя включва въпросите с финансирането и договорката с кредитодателите на компанията. За съжаление той е отлаган дълго през годините, каза още Папазов.

"Най-важно е, че към момента няма закъснение при изплащане на заплатите на работниците. Много се надявахме да решим и въпроса с ваучерите, но той ще бъде отложен за момента заради ветото, което президентът наложи на актуализацията на бюджета", каза още Папазов.

В сряда е завършена оздравителната програма за БДЖ, която има краткосрочен, средносрочен и дългосрочен вариант и ще бъде представена на Министерски съвет.

Данаил Папазов коментира въпроса с финансовите загуби в Информационно обслужване. Факт е че „Информационно обслужване" има загуби в размер на 2,5 милиона лева и това може да се провери, каза Папазов.

На твърдението на бившия директор на "Информационно обслужване" Михаил Константинов, че министърът трябва да му се извини, Папазов, каза ще няма за какво, защото всичко, което е казал е факт. Ще се радвам, ако разполага с факти, че друг е източвал дружеството да ги предостави на прокуратурата, каза още Данаил Папазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай