Папазов: Министерството не е издало лиценз на „Газтрейд”

Движението на влаковете между Повеляново и Варна е възстановено

Папазов: Министерството не е издало лиценз на „Газтрейд” | StandartNews.com

Варна. „Министерството на транспорта не е издало лиценз на фирма „Газтрейд", а и досега е нямало никакви сигнали срещу нея във ведомството". Това заяви транспортният министър Данаил Папазов пред журналисти във Варна, по повод вчерашният взрив. Инцидентът е станал на частна територия, обясни той.

От министерството са изпратили специалист от БДЖ, който да огледа състоянието на релсите. „Влаковете ще тръгнат до довечера", увери министърът.

Около 13 влака, за и от Варна чакат, за да бъде разчистен терена.

Вече е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Синдел и Повеляново. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. До 10 часа днес един бърз и два пътнически влака престояваха в гара Повеляново.

От 11:22 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Езерово и Тополите по едната железопътна линия. Това казаха от пресцентъра на БДЖ. Скоро ще бъде осъществено и движението на всички влакове, които изчакват в гарите Варна и Повеляново, допълниха от пресцентъра. С приоритет ще замине международният бърз влак № 1180 от Варна за Москва.

„За обстоятелствата около пускането на движението на влаковете, ще бъде публикувана информация на всеки два часа", съобщават още от БДЖ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай