Папата даде Бочели на Вероника

След десетилетно отлагане Ватиканът най-накрая разреши на световния тенор да се ожени

Папата даде Бочели на Вероника | StandartNews.com

След дванадесет години любов и двегодишна дъщеря Андреа Бочели и неговата приятелка Вероника Берти най-после се ожениха. Двойката изглеждаше на седмото небе от щастие на сватбата си миналата седмица навръх рождения ден на наследничката Вирджиния. Римокатолическата църква от две петилетки бавеше анулирането на първия брак на Бочели. Той и Енрика Чензати се разделиха през 2002-а. Световният тенор е ревностен католик, сред почитателите му бе и папа Йоан Павел II. Ватиканът обяви едно от парчетата му Sacred Arias за химн на хилядолетието.

Андреа преживя повече от тежко разлъката с Енрика - изпадна в депресия и не искаше да излиза от дома си. От този брак са двамата му синове, Амос и Матео, на 18 и на 16. Причините за раздялата бяха слуховете, че Андреа е изневерявал. Те така и не се потвърдиха напълно, но той споделя в интервю за "Дейли мейл": "Женската вселена винаги ме е привличала. Винаги съм бил влюбен - през целия си живот. Бил съм сгоден няколко пъти. Бях доста палав. Дори когато имах гадже, отбелязвах доста моменти на разсейване."

Както Енрика, така и Вероника, са много по-млади от него. Първата - с 13, а втората - с 25 години. Началото на любовта му с Вероника е като на кино. Една сутрин през май той се събужда и решава, че трябва да промени битието си. Няколко дни след това се среща с Вероника на парти. Той й задава простия въпрос: "Трябва ли да се прибереш тази вечер?" Прекарват нощта заедно и Вероника никога не си тръгва.

През 2012-а те посрещнаха на бял свят дъщеря си. Когато за първи път я взима в прегръдките си, той се обръща към нея с песен - "Ange Adorable" от "Ромео и Жулиета". Тогава Бочели призна: "Трябва да бъда много по-грижовен сега, когато имам дъщеря. За нейно щастие, ще бъда стар, когато тя стане на 15. Предупредих синовете си - те носят отговорността да направят това, което аз няма да успея. А сега моята работа не е да сменям пелените й, а да пея, докато заспи", допълни певецът. Той обаче винаги е твърдял, че не бива да глези децата си. "Животът трябва да бъде живян сериозно. Разглезиш ли ги днес, проваляш бъдещето им", казва тенорът.

Церемония на крачка от бившата

Андреа и Вероника размениха клетвите си пред най-близките хора в църквата "Мадоната от Монтенеро" в красивия Ливорно. В края на церемонията те споделиха нежна целувка. Андреа беше елегантен в копринен костюм от три части, но вниманието беше за хубавата му невеста - в рокля от сатен с цвят слонова кост на Ермано Шервино. Дрехата беше украсена с дантела и комбинирана с антерия от крепдешен. Къдриците й бяха привързани на тила със стръкче бели цвета, което се съчетаваше идеално с букета й от бели рози. На излизане от църквата съпрузите бяха обсипани с конфети. Амос и Матео придружаваха баща си. Тържеството се проведе във вилата на Андреа "Форте дей Марми" край Пиза, която е съвсем близо до предишния му дом, където в момента живеят бившата му жена и двамата им синове.

Лили пее с него на 30 май

Андреа Бочели излиза на 30 май в "Арена Армеец". Лили Иванова ще партнира на божествения глас за дуетно парче. Подробностите около тяхното изпълнение се пазят в тайна, но организаторите от "Симфоникс консъртс" обещават на публиката незабравимо изживяване.
Бочели ще изпълни хитови арии от най-известните италиански и световни опери. Освен това маестрото ще представи новия си албум Passione, който включва някои от най-романтичните любовни балади на всички времена.

Любимото му сопрано е Светла Василева

Светла Василева е любимото сопрано не само на Пласидо Доминго, но и на Бочели. Андреа посещава неин спектакъл, а след изпълнението отива в гримьорната й, за да й се представи. Така започва приятелството между тях и партньорството им под прожекторите. Светла винаги е готова да промени програмата си заради негови турнета. "Никога няма да чуете Андреа да се скара. Той е като топъл хляб", споделя тя с широка усмивка. "Тези хора са големи именно защото не поставят дистанция между себе си и другите. Те са изключително щедри. Колкото по-мащабен е талантът, толкова по-отворени са", разкрива Светла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай