Пак сме заложници на тираджиите

Пак сме заложници на тираджиите | StandartNews.com

София. Пътищата отново са в капана на тираджиите. Вироглави и недисциплинирани шофьори задръстиха шосетата късно в понеделник и в нощта срещу вторник.

20 камиона бяха аварирали в Прохода на републиката, нямаха вериги, съобщи пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Ситуацията вече е спокойна и движението е възстановено.

През нощта се е налагало да се затварят проходите през един час за почистване. Някои от тираджиите са влезли в насрещното движение на Хаинбоаз в желанието си да преминат. Ставаме заложници на невъзпитани шофьори, за съжаление това продължава да се случва, коментира министърът.

Тежките камиони трябва да имат задължително вериги, а те нямат. Служителите на полицията са се опитали да ги спрат, но може би не са били достатъчно, защото това са били 20 тира, които са навлезли в насрещното и в трите ленти. Проходът беше задръстен заради вироглавостта на тези тираджии. Тази нощ повечето от тях в Прохода на републиката са били молдовци. Усилията в следващите дни, които ще положим, са да засилим действията по повод тези неразбории, подчерта Павлова.

Тя съобщи, че няма изоставени коли по пътищата. Започваме добре, тепърва предстои да видим цяла зима. Апелирам, преди да се тръгне на път да се проверява сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), там информация за пътната обстановка. Има и горещ телефон – 0 700 1 30 20, каза Павлова.

Относно евросредствата регионалният министър каза, че очаква увеличение на парите за инфраструктура, с тях ще се финансират и магистралите. В България има изключително голяма пътна мрежа, от 20 000 км – 80% са втори и трети клас пътища, разясни Лиляна Павлова. Тя съобщи, че АМ "Тракия" ще бъде готова до края на май месец 2013 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай