Овца еднорог спасена от смърт с бира

Късметлийката ще показват на изложби

Овца еднорог спасена от смърт с бира | StandartNews.com

Учените не са се сблъсквали с такава аномалия

В Австралия борсовият агент Майкъл Фостър случайно забелязал във фермата на свой приятел овца, на челото на която растял рог. Веднага впечатлен направил асоциация с еднорога от приказките Стопанинът на уникалното животно обаче явно не го отличавал от другите в стадото.

На овцата й предстояло да бъде закарана в кланицата на следващия ден, но Фостър я спасил от тази участ, като я откупил от стопанина на фермата за две бири, съобщава австралийският сайт 7News.

Мъжът казал, че рядката овца ще живее в ранчото му, като планирал да я показва на конкурси и изложби.

„Знае ли човек, може и до Холивуд да се доберем“, казва гордият притежател. Едва ли има друг, който може да се похвали с такова рядко животно във фермата си. С това е съгласен и зоологът от Центъра за изучаване на животните при Университета на Аделаида Дейвид Джон Уилямс.

Както предава ТАСС, ученият признава, че никога не се е сблъсквал с такава аномалия. Той предполага, че може би в ембрионалното развитие на овцата нещо се е объркало и роговите клетки са се съсредоточили в центъра на челото й, като по-късно са се развили в единствен рог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай