Отровиха домашни и улични кучета в кв. "Славия"

Отровиха домашни и улични кучета в кв. "Славия" | StandartNews.com

София. Поне 6 кучета, някои от които домашни, са се отровили след разходка в района на парк "Овча купел" до стадион "Славия", съобщиха жители на квартала. Не е ясно каква е разхвърлената отрова, все още се изследват пробите. В района има трупове на бездомни кучета, котки и гълъби. На мястото се намират екипи на "Екоравновесие" и на полицията, предаде БНР. 

Според свидетелка, разхождаща кучето си в парка, отровата най-вероятно е стрихнин. Едно от мъртвите кучета е било с червена пяна по муцуната, а друго е повръщало. Пострадалите кучета са хапнали разхвърлени сухари. 

Специалистите напомнят, че не само бездомните животни ядат храна, която намерят на земята. Освен това малките деца имат навика да пъхат в устата си всичко, което намерят. Хвърлянето на отровена храна в жилищен квартал е изключително опасно както за животните, без разлика бездомни или домашни, така и за хората.

Жестокостта към животните е криминализирана от 2011 г. Днес беше произнесена присъдата на Райчо Иванов от Тополово, който уби кучето си по особено мъчителен начин, като го влачи завързано за колата си. 11 месеца условно, пробация и 1000 лв глоба е наказанието, определено му от съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай