Откупуват творби в помощ на деца сираци

Откупуват творби в помощ на деца сираци | StandartNews.com

Варна. Над 63 картини на известни наши и чужди художници са откупени в поредната благотворителна кампания на фондация „Св. Св. Константин и Елена", обяви нейният председател и шеф на едноименния холдинг Елена Косева. Творбите са на Васил Петров, на Стоимен Стоилов, Светлин Ненов, Павел Митков, както и на млади автори от България, Германия, Полша, Румъния и Италия. Събраните средства до момента са 23 000 лева, но се очакват най-много финални продажби на благотворителния коктейл в галерия „Графити".

Парите отиват за потребностите на децата от домовете"Другарче", „Княгиня Надежда" и помощно училище – интернат "Св.Св.Кирил и Методий" в село Кривня. Благотворителната кампания на фондацията традиционно започва на 18 октомври в Деня на Св.Лука – покровител на художници и творци. Тази година фондацията беше обогатена с над 200 произведения, някои предоставени изцяло от авторите им, а други изработени специално за колекцията.

Фондация „Св.Св.Константин и Елена" даде старт и на стипендиантски програми в областта „ Социален мениджмънт", „Туризъм" и „Изкуства" за младежи в неравностойно положение и отлични резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай