Освободиха изпълнителения директор на "Пловдив 2019"

Освободиха изпълнителения директор на "Пловдив 2019" | StandartNews.com

София. Изпълнителният директор на фондация "Пловдив 2019" Джема Барух, е била освободена от поста след решение на управителния съвет на организацията.

Барух се е занимавала с кандидатурата и подготовката на града за Европейска столица на културата за България през 2019 г., а от фондацията обявниха, че причината за освобождаването й е реорганизация на структурата.

В официално съобщение председателят на съвета Даниела Дженева благодари на Барух за "усилията и приноса й в работата на фондацията за вярата в нашия общ успех".

Дженева подчертава, че зад спечелването на титлата пред фондацията стоят нови приоритети, свързани с различни цели и задачи. В следващите 12 месеца екипът ще се разшири и с експерти в областта на маркетинг и реклама, чиято основна цел ще бъде да привличат допълнителни средства от частния сектор и чрез различни европейски програми за съфинансиране на проекта.

Временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор става Валери Кьорленски, който е част от проекта „Пловдив - 2019" от самото му създаване. Той вече е заемал тази длъжност, познава добре културния живот в Пловдив и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през 2015 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай