Оставка на директора на дома в Берковица, където загина дете

Оставка на директора на дома в Берковица, където загина дете | StandartNews.com

Видин. Директорът на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в Берковица е подал оставка, съобщи "Фокус", цитирайки зам.-кмета на общината Радослав Найденов. В края на октомври 10-годишно момиче от дома падна от прозорец на втория етаж, а тежката черепно-мозъчна травма отне живота му след няколко дни в кома. 

Към момента има подадено предизвестие за напускане от директора Славимир Кирилов, който преди това е уволнил дисциплинарно отговорния служител в социалното заведение, който е бил дежурен по време на фаталния инцидент. „Доводите на г-н Кирилов бяха, че като отговорно лице и директор на Дома не е упражнил достатъчно контрол за да не се предизвика този инцидент", обясни още Радослав Найденов.

Продължава работата на компетентните органи по случая. „Все още не можем да потвърдим, че смъртта на детето е вследствие на небрежност от страна на персонала, защото по показанията на отговорния служител става ясно, че той е проверил всички прозорци и проблем не е имало", допълни още заместник-кметът на Берковица.

Той обясни, че след оставката на Славимир Кирилов следва да бъде назначен временно-изпълняващ длъжността директор и ще бъде обявен конкурс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай