Дете от дома в Берковица е в кома, паднало през прозореца

Дете от дома в Берковица е в кома, паднало през прозореца | StandartNews.com

Берковица. 10-годишно момиче е паднало от втория етаж на дома за деца и младежи с умствена изостаналост в Берковица, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Инцидентът станал към 6,40 часа в четвъртък. Тогава постъпил сигнал за лежащо около социалния дом дете в безпомощно състояние.

Детото е паднало от прозореца на стаята на втория етаж, в което е било настанено. Следствие на удара е получило тежка мозъчно-черепна травма. Оказана му е спешна медицинска помощ в Берковица, след което е закарано в болницата на Монтана. Детето е в тежко състояние, има голяма опасност за живота му, казаха лекари от здравното заведение. Започнало е да дава признаци на мозъчна смърт, допълниха те.

Домът в Берковица приема деца и младежи с диагностицирана умствена изостаналост. Директор през последните три години е Славомир Кирилов. Преди това е бил шеф на клона на ОББ в Берковица. В предишния общински съвет Кирилов е бил съветник от групата на „Атака". Съпругата му Ирена Ангелова е ръководител на проект в местната инициативна група Берковица – Годеч.

По случая е образувано досъдебно производство, допълниха от областната дирекция на МВР. Полицейски екип установява как и защо момичето е полетяло от втория етаж на дома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай