Остава натоварено движението по главен път Е-79

Остава натоварено движението по главен път Е-79 | StandartNews.com

Благоевград.  Остава натоварено движението по главен път Е-79. Полицейски патрулни коли има по главен път Е-79 в участъка Кулата - София. Движението е много натоварено. Полицейски патрул с благоевградска регистрация 5702 има на входа на Благоевград в посока Кулата. Полицейски патрул с радар, с благоевградска регистрация 0669 има на Антените. Полицйски патрул с благоевградска регистрация 4903 е разположен на картинг пистата преди Благоевград, в посока Благоевград. Друг полицейски патрул с благоевградска регистрация 8979 има на отбивката при Плоски.

Задръствания има в района на Петрич, там, където се пресича жп линията Петрич - Кулата, на светофара при гробищата в Петрич. Задръствания има в района Кулата – Чучулигово – Дрангово – Петрич. До 20.00 часа е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета), селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

"Трафикът на граничните пунктове с Гърция се осъществява нормално. По-натоварено е преминаването през граничния пункт „Капитан Петко Войвода"", заяви за Агенция „Фокус" комисар Бойко Божков, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция" (РДГП) - Смолян.

„Причина за това са преминаващите от турска страна много гастарбайтери, част от тях преминават от Турция през Гърция, и влизат в страната ни именно през ГКПП „Капитан Петко Войвода", обясни комисар Божков. Единствено на този граничен пункт на гръцко-българската граница се забелязва преминаване на турски гастарбайтери в посока България.

„Въпреки това, преминаването е нормално и няма сериозни затруднения", подчерта комисар Бойко Божков.
По принцип през почивните дни се забелязва засилване на трафика на границата ни с Гърция, като тази неделя до момента няма забавяния.

„На граничен пункт „Кулата" движението се осъществява нормално и няма сериозни забавяния. Това е така, благодарение на засилени мерки от нашата страна, тъй като в събота и неделя работят повече трасета за преминаване", посочи още комисар Бойко Божков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай