Още два манастира със статут като Рилския

Още два манастира със статут като Рилския | StandartNews.com

София. Бачковският и Троянският манастир да получат статут на обекти с национално значение като Рилския. Това поиска вътрешният министър Йордан Бакалов по време на заседанието на кабинета, сочи стенограмата на Министерския съвет. Дебатът по темата става по време на обсъждането на точка 16 от дневния ред на кабинета за обявяване на Рилския манастир и землището му за обект с национално значение.

"Искам да попитам само защото все пак съм бил два мандата председател на Комисията по вероизповеданията. Това е хубаво, но имаме и други два манастира - като Бачковския и Троянския. Аз не знам там мисли ли се по въпроса, защото той е по същия начин, особено Бачковският. Защото нещо, което ни се казва, това означава, че ние ще го пазим, тоест МВР ще го пази Рилския манастир, след като е от национално значение", казва МВР шефът Бакалов.

"Приемам предложението на колегата Бакалов и ще инициирам разговори със Светия синод, за да видим какво е и тяхното отношение по въпроса", отговаря на питането на колегата си културният министър Мартин Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай