Още четирима българи, спасени от от ферибота „Norman Atlantic“, пристигнаха в Бриндизи

Още четирима българи, спасени от от ферибота „Norman Atlantic“, пристигнаха в Бриндизи | StandartNews.com

Бриндизи. Италианският военен кораб „Сан Джорджо" акостира късно снощи на пристанището в гр. Бриндизи с 212 души на борда си, спасени от ферибота „Norman Atlantic", сред които и четирима български граждани – Вергил Доспатлиев, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова и Асен Асенов, информираха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

На място в Бриндизи бе и българският консул от Рим, за да посрещне нашите сънародници. Асен Асенов и Вергил Доспатлиев са настанени от италианска страна в хотел в Бриндизи. Радка Тодорова и Стаменка Аргирова са отпътували със свои близки, които са ги чакали в града. В болницата в Бриндизи се намира и Галин Хайтов.

Както МВнР съобщи по-рано, другият спасен български гражданин – Марио Мосавицки, бе прегледан в болницата в Лече и освободен, след като бе установено, че състоянието му е добро.

Седмият българин, спасен от горящия ферибот – Красимир Естов, се намира на малтийски кораб, който се очаква да пристигне в Италия. Предстои да бъде уточнено точно кога и къде ще стане това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай