Още 80 месеца решетки за капитан Собаджиев

Още 80 месеца решетки за капитан Собаджиев | StandartNews.com

Варна. Въпреки очакванията за оправдателна присъда варненецът кап. Светлозар Собаджиев бе осъден да излежи още 80 месеца в затвор. Вече три години и два месеца морският вълк с 30-годишна безупречна репутация лежи заточен в нечовешки условия в панамския затвор "Ла Хоя".

Той се оказа окован с белезници, след като на плаващия под холандски флаг и негово командване кораб "Maas Trader" беше задържан на 28 март 2011 година на пристанището в Кристобал. В едно от помещенията на плавателния съд панамците откриха 170 килограма кокаин - разхвърляни безразборно по целия под, а впоследствие властите арестуваха единствено Собаджиев, който останал шокиран, без да има идея за какво става въпрос, предвид факта, че на предното пристанище Баранкила, Колумбия, всичко е било изрядно, разказаха тогава близките му.

Българският морски капитан, по чието обвинение самият панамски съд бе казал: "Няма достатъчни доказателства", е бил осъден преди близо половин година, но никой не го е уведомил официално. За процеса в Колон преди месец пристигнаха дъщерята на капитана - Лора, консулът на България в Мексико Емил Самарджиев и почетният консул на страната ни в Панама Клаудия Лисичкова де Мичев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай