Осакатиха вековно дърво на АМ Тракия! Хората са вбесени

Какво съобщават за Бягащия дъб

Осакатиха вековно дърво на АМ Тракия! Хората са вбесени | StandartNews.com

Очевидци пуснаха съобщения за тревожна промяна с емблематично наше дърво.

Една от забележителностите в Югоизточна България - т.нар. "Бягащо дърво" на АМ "Тракия" е осакатено, съобщиха читатели на Флагман.бг, които направиха снимка. От кадъра се вижда, че "кракът" е отрязан.

Не е изключено и да е изсъхнал, но редовно пътуващи по аутобана са категорични, че само допреди няколко седмици дървото си било наред, макар и да било твърде рехаво заради зимния сезон.

Огромният дъб, който имитира бягащ човек, се намира на 233-ия километър на магистралата, преди Стара Загора в посока Бургас.

От години той е сензация в социалните мрежи. Мнозина го оприличаваха на фантастичните герои-дървета на Джон Роналд Руел Толкин. Други пък го сравняват с Трансформърс. Така или иначе провокира любопитството и фантазията на пътуващите, както и уменията на фотографите. 

Дървото просто се превърна в звезда, която посреща и изпраща шофьорите на автомагистрала „Тракия”. Твърди се, че дъбът е ударен от мълния не един, а два пъти и буквално е разсечен на две, но точно заради тази мълния дървото изглеждало по този начин.

Смята се, че е над 100 години, а за него през последните години се грижиха земеделците, които имат ниви в района.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 седмици

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи