Определиха най-добрите градове за посрещане на Нова година. 8 големи изненади

Класацията е на Lonely Planet

Определиха най-добрите градове за посрещане на Нова година. 8 големи изненади | StandartNews.com

От известно време е особено популярно пътуването по Нова година и посрещането й на други места по света. Хората са жадни за нови дестинации, култури и традиции в посрещането й. По тази причина от Lonely Planet определиха 8-те най-добри града за посрещане на Нова година.

№ 8 ЛОНДОН - Може да наблюдавате  новогодишните фойерверките от няколко ключови места - Hampstead Heath, Primrose Hill и Millennium Bridge. Разходка по река Темза също е много атрактивно преживяване.

№7 МАДРИД - Перфектно място за купон - местните традиции повеляват изяждането на 12 зърна грозде в последните 12 секунди на старата година.

№6 СТОКХОЛМ - За любителите на по-разчупени дестинации това е много интересна опция.

Lonely Planet подчертава фойерверките, които осветяват зрелищно небето над Кралския замък на града. Най-добрите гледки към него се откриват от Stadshuset, Fjällgatan или мостовете Västerbron и Skanstullsbron.

№ 5 ЕДИНБУРГ - Какво по-добро място за посрещане на Нова година от участие в традиционните празненства по случай Hogmanay (последния ден от старата година) в шотландската столица с музика, фойерверки и вълнуващи изпълнения на Auld Lang Syne (традиционна новогодишна песен)?

№ 4 ДЪБЛИН - Когато става въпрос за посрещане на Нова година, малцина го правят с повече зрелищност, стил и издръжливост от ирландците. Преди да си поръчате халба Guinness в една от многото кръчми в столицата, новогодишният фестивал със сигурност си заслужава да бъде разгледан.

№ 3 ПАРИЖ - Ако търсите романтично бягство тази Нова година, тогава Париж може да е точното място. Невероятни гледки към френската столица се откриват от църквата Сакре Кьор в Монмартър, но не забравяйте да отидете достатъчно рано, за да се изкачите по стръмния хълм до нея.

№ 2 ЛИСАБОН - Въпреки че много туристи не обичат да се разхождат из Лисабон заради  стръмния наклон, плюсът на това да се намирате нависоко са невероятните гледки към фойерверките. Можете да разгледате оживения Praça do Comércio или кулата от 16-и век Torre de Belem.

№ 1 БЕРЛИН - Първото място Lonely Planet присъжда на града, който мнозина смятат за парти столицата на Европа. Известен с клубовете за техно музика, които работят до ранни зори, трудно е друг град да победи Берлин, когато става въпрос за партита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай