Омбудсманът: Всички сме равни пред закона

Омбудсманът: Всички сме равни пред закона | StandartNews.com

Всички сме равни пред закона, а полицаите два пъти повече са длъжни да спазват правилата и да дават личен пример на останалите по какъв начин би следвало да протестират. Това заяви пред "Дарик" омбудсманът Мая Манолова, която коментира протестите на работещите в МВР.

Протестите с блокиране на знакови кръстовища и пътни артерии като Орлов мост е единствения начин, чрез който различни социални групи успяват да постигнат нещо по своите искания. „Това насърчава всеки следващ и затова сме свидетели на тази незаконна форма на протест", обясни тя.

Манолова изтъкна, че е притеснена от решението на министър Румяна Бъчварова да санкционира полицаи, които протестират. Всеки български гражданин според Конституцията има право на протест, изтъкна омбудсманът и вери, че е готова да се намеси, ако има наказани.

Орязване на социалните права на служителите в системата на МВР стана без диалог, коментира още Манолова. „Като че ли дефицитът на уважение от страна на институциите не беше преодолян", допълни тя.

Не става дума просто за 20 заплати или за 30 дни отпуска, а и за условия на труд, за наличие на бензин, за оборудване на служебни помещения, униформи, обувки, категорична бе Манолова. И увери, че може да бъде намерен баланс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай