Окръжният съд отмени психиатричната експертиза на майката на Петко

Окръжният съд отмени психиатричната експертиза на майката на Петко | StandartNews.com

Велико Търново. Майката на Петко Петков от Лясковец Стефанка засега няма да ходи на психиатър след като окръжният съд във Велико Търново отмени тройната психиатрична експертиза. Тя беше постановена от Горнооряховския районен съд, след искане на Районната прокуратура в Горна Оряховица за настаняване на 76-годишната баба в специализирано психиатрично заведение.

Според председателя на състава Пламен Борисов решението е незаконосъобразно, тъй като липсват мотиви и са нарушени правата на една от страните. За това той връща делото за ново разглеждане от нов състав на Районния съд в Горна Оряховица. Срещите с психиатрите и тестовете трябваше да се състоят в специализиран кабинет в болницата в Церова кория, без да се налага постъпването на Савова в здравното заведение. Решението на Окръжния съд във Велико Търново не подлежи на обжалване. Истината ще излезе наяве, каза Стефанка вън от съдебната зала.

Пред магистратите тя каза, че няма смисъл да бъде преглеждана, тъй като е нормална жена и всеки я познава. Акцията в Лясковец по залавянето на 53-годишния Петко бе проведена сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от жилището му той откри огън по полицаите. Тогава бе прострелян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай