Огнен ад по петите на Деси Радева? Какво се случва

Президентшата Десислава Радева се е озовала в огнен капан

Огнен ад по петите на Деси Радева? Какво се случва | StandartNews.com

Президентшата Десислава Радева се е озовала в огнен капан, след като огромни пожари затвориха духовния път Камино в Испания!, пише "България днес".

По-рано този месец в публичното пространство се появи информация, че първата дама е поела по дългия маршрут от малкото френско градче Сен Жан Пие дьо Порт до Сантяго де Компостела в Испания, за да види легендарните мощи на апостол Свети Яков в едноименната катедрала.

 Най-популярното трасе е дълго около 800 километра и средно са необходими 5 седмици, за да бъде извървяно. Затова и се предполага, че Радева все още е по пътя на поклонниците, които през последните дни изживяват тежки моменти.

Испанските власти затвориха пътя в автономната област Навара и призоваха вървящите по Камино да останат в албергетата (бел. ред. - места за нощувки, подобни на хостелите) поне два дни, за да не се стигне до инциденти. Също така предупредиха пътешествениците да внимават случайно да не предизвикат пожар с предмети или техника, които използват. 

Най-големи щети огънят е нанесъл на северозападната провинция Самора, където изгоряха над 25 000 хектара, предаде Асошиейтед прес. Заради пламъците, лумнали в планината Сиера де ла кулебра, бяха евакуирани жителите на най-малко десет села

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай