Петък,

От гларуси до кифли: 5 вида туристи на нашето море

От: Стандарт -
14681
От гларуси до кифли: 5 вида туристи на нашето море
A
A
A

Най-после е лято! Повече от нас още са заклещени в офиса, но мислено вече сме се изнесли на плажа със студен коктейл в ръка. Докато чакаме да дойде и нашият ред да тръгнем към морето, ето пет типа хора, които срещаме по Българското Черноморие:

Свалячите

Познати още като играчи и гларуси, това са момчетата, отишли на плажа с една-единствена цел: да заградят всяко момиче, изпречило се на пътя им. Тези самозвани донжуани се мислят за хита на сезона, но заучените им свалки и плоски лафове звучат по-неубедително даже от прословутото "Много мило!“ на Виктор Стоянов... Не, благодаря! 

Семействата с малки деца

Лятна утрин: с компанията сте намерили местенце на плажа, разстлали сте хавлиите и отваряте по една студена бира. Всичко изглежда идилично, докато… не чуете детски плач в съседство. Да се окажеш до семейство с бебе на пясъка (или в хотела, или в самолета…) си е истински тест за психическа издръжливост. Да – децата са сладки, но също така са и шумни, неуморни и понякога доста досадни. Така че съжаляваме, ама защо трябваше да сядат точно до нас?!

Пияните англичани

Какво по-емблематично за нашето Черноморие от… пияните англичани? Не е тайна, че българските курорти привличат тълпи чужденци, дошли на парти туризъм. Освен с британските си акценти, тези симпатяги често се отличават с изгорялата си до червено кожа и изцъклени от алкохола очи. И макар да не са най-изисканата компания, те са толкова (по пиянски) ентусиазирани, че няма как да не ни разсмеят!

Момичешките компании

Шумни и неизменно подпийнали, тези момичешки компании отиват на Черноморието, за да хванат тен, танцуват и (както казва Лора Караджова) събират шопи и гларуси на ято. Ще ги познаете по високите токове, екстеншъните и iPhone-ите, винаги готови за селфи…

All inclusive

Това са тези туристи (често пълнички мъже на средна възраст), които постоянно могат да бъдат открити в най-близката кръчма или плажен павилион за цаца. За тях ваканциите край морето са чиста проба кулинарен туризъм, а шведската маса за закуска – истински рай на земята. Ако все пак успеете да ги видите без порция пържени картофки в ръце, то те най-вероятно киснат в хотелското джакузи… което, по техните стандарти, си е вид спорт, пише vbox7.

/pochivka.blitz.bg/


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com