Обвинител №1: "Достойните прокурори" не са прокурори

Анонимният сигнал е верен, документите са взети от ДАНС, твърди Цацаров

Обвинител №1: "Достойните прокурори" не са прокурори | StandartNews.com

София. От писмото на "достойните прокурори" разбирам за три вещици - БСП, Пеевски и аз - които сме манипулирали целия този спектакъл Дали документите са идентични? Да, не са фалшифицирани, а са част от проверката, която прокуратурата е възложила на ДАНС, но не цялата. Копирани са избирателно. Целта е буквално да опровергае това, което щяхме да съобщим днес на пресконференцията". Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция по повод мейла, разпратен до медиите, за който агенция Стандарт Нюз вече съобщи.

"Поставя се въпросът - откъде биха могли да дойдат тези документи? До настоящия момент тези документи не са се намирали в прокуратурата, те пристигнаха при прокуратурата преди половин час. Дотогава се намираха в ДАНС, извършваща проверката", обясни Цацаров.

Този мейл, от който се твърди, че е изпратено писмото, не е мой категоричен бе и прокурор Борислав Сарафов. И иронично помоли поне да му дадат парола, за да може да го ползва като нов.

"Някак странно ми се вижда, че в очакване на пресконференция на прокуратурата, днес някой пуска мейл, днес обясни че сваляме подкрепата с 5-6 процента", каза обвинител номер едно.

"На авторите на това писмо ще заявя - ще си свършим работата", обяви той.

"Документите не са фарлшифицирани - те са част от проверката, която Прокуратурата е възложила на ДАНС, но са подбирани избирателно, няма я самата справка", поясни Цацаров. Пред журналистите бяха представени и снимки на Постановлението, с което се възлага проверката на ДАНС. Оригиналът на постановлението остава в прокуратурата, а копие се дава в ДАНС, това копие се подписва от агента на ДАНС, който го получава. На представените в интернет снимки, подписът на агента присъства", поясни прокурор номер едно, давайки да се разбере, че документите за изтекли от агенцията.

"Подателят на сигнала е ясен - той се идентифицира са в едно телевизионно студио. Целта на услужливия мейл е да опровергае това, което ще кажем тук днес", посочи отново той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай