Анонимен сигнал рови случая Костинборд

Нищо не е вярно - нито времето, нито броят на бюлетините, пише група "достойни прокурори"

Анонимен сигнал рови случая Костинборд | StandartNews.com

София. Късно вечерта във вторник на електронната поща на българските медии е получен анонимен сигнал относно случая с намерените бюлетини в Костинброд.

В него се посочва, че в края на предизборната кампания прокуратурата е била употребена от „политико-олигархичната прослойка" с разкритията за установените 350 000 броя бюлетини, готови за експедиция.

"Нищо в Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броят на бюлетините," пише в писмото.

Не е ясно дали Борислав Сарафов, който е посочен като подател, е автор на писмото. Още в началото на текста се прави уточнение, че зад него стоят „група достойни прокурори, на които им писна да бъдат използвани".

"Правим това, защото сме притискани да мълчим, заплашвани дори с физическа саморазправа," се посочва още в текста.

"От години българската прокуратура се използва като боксова круша, удобен виновник, репресивна томахавка за разчистване на политически сметки. На тези избори обаче чашата преля, помията замириса много и вместо като арбитър, българската прокуратура зае ролята на съдник, изпълнител, лакей на политико-олигархичната прослойка. Прокуратурата стана фактор в решаването на изборите," пише още в писмото.

Прикачени са общо четири файла – факсимилета от два сигнала за готвени манипулации на парламентарния вот, подписани от Мая Манолова от БСП, постановление за образуване на разследване за престъпление по служба, както и снети на 10 май обяснения от Йордан Бончев за това, че намерените бюлетини са технологичен брак.

В текста на самото писмо никъде не се споменава за откритите 350 000 фалшиви бюлетини.

По-късно днес се очаква Сотир Цацаров, главен прокурор на България, да даде пресконференция, в която да даде информация за случая в Костинброд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай