Общински съветници поискаха видеонаблюдение в Пазарджик

Общински съветници поискаха видеонаблюдение в Пазарджик | StandartNews.com

Пазарджик. Трябва да има видеонаблюдение в Пазарджик, където бе убита Татяна Стоянова. За това настояха общински съветници пред Нова тв. Те коментираха версиите за убийството на началник на кабинета на кмета на Пазарджик.

„Това убийство всява определен шок в обществото. Татяна Стоянова беше известен човек в общината в Пазарджик и така и важен фактор в администрацията на общината. В тази влъзка това убийство има голям отзвук и хората са шокирани", каза журналистът Любо Илков.

„Самият начин на извършване на убийството е безпрецедентен за град Пазарджик. Това е един брутален акт, който убива обществото. Тъй като никой не заслужава, каквото и да е направил, каквито и да са причините. А цялото общество говори за три вида причини – наказание, предупреждение и лични мотиви. Ние апелираме следствените органи да намерят виновниците. Защото никой не може да взема правосъдието в свои ръце", смята адвокат Атанас Павлов от „Коалиция за България".

Йордан Димитров от „Коалиция за България" обясни, че се надява скоро случаят да бъде разплетен от полицията. „Колкото повече се бави, в обществото се нагнетяват чувства, които не са желани. Аз гледам на този случай като на поредната жертва на престъпността в България", коментира още той.

„Има спекулации, защото Татяна Стоянова като дясна ръка на кмета не е взимала никакви решения по отношение на архитектурата, строителството, както и бюджетирането на града. Тя отговаряше за връзките с медиите и осъществяваше координацията между отделите в кметството", каза от своя страна Димитър Петков от коалицията на Тодор Попов.

"Татяна беше високообразован човек, който се ползваше с високо доверие в общината. Тя имаше активно участие в предизборните кампании, заради което Тодор Попов дължи този добър резултат", каза Тодор Георгиев – председател на общинските съветници от ГЕРБ.

Все още няма заподозрени за убийството на Стоянова. Снощи журналисти и близки на Татяна събраха на мълчаливо бдение в Пазарджик, за да се противопоставят на насилието и почетат паметта на убитата. Погребението на убитата жена ще е в четвъртък или в петък.

„Тя вярваше в каузата, че общината трябва да се управлява от човек като него". Това заяви пред bTV председателят на Единната народна партия Мария Капон. И изтъкна, че познава Стоянова от работата й с Тодор Попов преди той да стане кмет на община Пазарджик.

Повече за жестокото убийство на Татяна Стоянова чете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай