Общинари от Червен бряг също не искат бежанци в Телиш

Общинари от Червен бряг също не искат бежанци в Телиш | StandartNews.com

Плевен. Общинският съвет на Червен бряг се обяви в подкрепа на действията на хората от село Телиш на извънредна сесия днес, предаде БНР. От присъстващите на заседанието общински съветници само двама са се въздържали от гласуване, останалите са против изграждането на център за настаняване на хора, търсещи закрила.

Жителите на село Телиш се събраха на площада за 19-и път. Те изразиха недоволство от решението и коментираха пред радиото, че на този етап не се чувстват подкрепени от общинските съветници. Протестиращите срещу бежанския лагер определят документа като формален, защото в него няма мотиви и адресат. Членове на общинския съвет в Червен бряг пристигнаха на място в Телиш, за да се запознаят подробно със ситуацията.

Междувременно 4 обществени военно-патриотични организации в Плевен изпратиха декларация до медиите, в която обявиха подкрепата си за протестиращите срещу настаняването на бежанци в бившето ракетно поделение в Телиш и заявиха готовност да се включат в техните действия. 24-часовата блокада при надлеза над селото продължава. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай