Облачно и дъждовно на Разпети петък

Облачно и дъждовно на Разпети петък | StandartNews.com

София. На Разпети петък минималните температури ще бъдат от 3 до 10 градуса. През деня над по-голямата част от страната ще бъде облачно и дъждовно. По-значителни валежни количества ще паднат над Западна и части от Централна България.

Следобед над югоизточните, а привечер и над североизточните райони вятърът от юг ще се усили, валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат.

Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, по високите западни полета 7, 9. Това показва прогнозата на Метеорологичен център EPU - Tv met.

Времето в следващите дни

В събота над западната половина от страната ще се задържи хладно, облачно и дъждовно с дневни температури 10, 15 градуса. Над източните части преваляванията ще са кратки и по-слаби, облачността ще се разкъсва и ще бъде по-топло с температури до 17, 18 градуса.

На Великден ще се затопли. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и главно в планинските райони за кратко ще превали и прегърми.

В понеделник повишението на температурите ще продължи. Ще бъде слънчево, но към края на деня над западните райони ще превали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай