Обезумял Дракула изяде луд, пи от кръвта му (ОБЗОР)

Обезумял Дракула изяде луд, пи от кръвта му (ОБЗОР) | StandartNews.com

След канибалския пир шизофреникът хванал такси и отишъл при майка си

Жесток хорър с вампирски сюжет се разигра на живо в разградската болница. Екшънът се развихри между 3 и 4 часа призори в петък в стая на психиатричното отделение на клиниката, където шизофреник прегризал гърлото на друг болен, изтръгнал гръкляна му, ял от плътта и пил от кръвта на жертвата си.

45-годишният Туран Сюлейман от Разград, който прегриза гърлото на пациент в психиатричното отделение на разградската болница, с когото делял една стая, ще бъде настанен в психиатричната болница в Ловеч за изследване. Това реши окръжният съд в Разград по искане на прокуратурата, която настоява медицинска експертиза да определи вменяем ли е жестокият канибал убиец и следва ли да носи отговорност за постъпките си.

Пред съда Туран не отрече извършеното от него, не се разкая и не поиска снизхождение. С несвързани изречения той обясни, че в убития от него се бил превъплътил дяволът и затова се наложило да го накаже. Туран прие решението на съда за настаняване в лечебно заведения, но помоли някой да помага на майка му да се грижи за животновъдната ферма, от която се изхранвало семейството им.

От 1999 г. Сюлейман е диспансеризиран с диагноза параноидна шизофрения. Преди месец той бил изписан след поредното лечение в психиатричната клиника в Бяла, но в началото на тази седмица сам потърсил медицинска помощ при психиатрите в Разград и бил хоспитализиран в местното отделение.

Туран, който е много едър и силен физически, бил настанен в една стая с 58-годишния Селиман Ахмед, също шизофреник, но много слаб и немощен. Двамата обитавали помещение без видеонаблюдение. Докторите твърдят, че Туран не бил агресивен и редовно вземал лекарствата си. В четвъртък вечерта му била направена обичайната инжекция, която трябвало да му помогне да прекара спокойно нощта.

В 1 ч след полунощ дежурният персонал заключил стаите на болните. Часове по-късно, разбуден не навреме, обезумелият Дракула отворил очи и разпознал в лежащия до него мъж двама свои познати, които, според него, криели под одеалото нож, с който се готвели да го наръгат. За да спаси себе си, мъжът с размътения мозък, седнал до нищо неподозиращия Селиман,

впил зъби в сънната му артерия

и я прегризал. После изтръгнал гръкляна и започнал да гризе от лицето му. Канибалският пир бил извършен в тишината на болничната стая и персоналът не подозирал нищо за ужасната сцена, която се разигравала наблизо. Санитарките разбрали за кървавия екшън, когато възбуденият шизофреник взел да блъска по вратата и да иска нож, за да обезглави умъртвения си комшия по легло. Когато видели потъналия в кръв убиец, жените от нощната смяна побегнали панически. Туран също хукнал към свободата. С исполинската си сила

разбил заключената врата на отделението

прескочил оградата и намерил такси, което да го закара в дома на майка му на ул. "Кресна" в града.
Няколко часа по-късно вдигнатата по тревога полиция открила шизофреника в родния му дом и го върнала в клиниката, където Туран кротко и спокойно разказал на докторите подробностите на собствения си канибализъм. Предстои назначената от прокуратурата съдебномедицинска експертиза да реши дали е необходимо ново психиатрично изследване, което да установи вменяем ли е бил Туран по време на престъплението. Ако докторите решат, че трябва ново диагностициране, то ще бъде извършено в затворническата болница в Ловеч, уточниха от окръжната прокуратура в Разград.
Дежурните сестри и санитарки от нощната смяна на болницата са в шок, призна психиатърът д-р Владимир Заимов, който е бил дежурен на повикване във фаталната нощ. Той

пръв видял изгризания до смърт

Селиман, но не бил в състояние да стори нищо.
Кървавият екшън в болничната стая не е единствената силова акция на агресивния шизофреник. Преди няколко години в коридора на спешното отделение на разградската болница Туран ритнал по лицето дежурен лекар, който се опитвал да му сложи успокоителна инжекция. В резултат на нападението медикът бе приет в болницата със счупен нос.

В УЕЛС

Британец закуси с жертвата си

Британската полиция използва електрошоков пистолет срещу мъж, който се опитвал да изяде убита жена в уелски хотел, предаде "Ройтерс", като се позова на вестник "Индипендънт".

Уелската полиция съобщи, че нейни служители били повикани във връзка с инцидент в хотел в уелско село на 260 км от Лондон след сигнали за нападение на мъж над жена. Полицаите обезвредили мъжа с електрошоков пистолет и по-късно той починал, се казва в краткото съобщение на органите на реда. Смъртта на жената се разследва. Засега много от подробностите около инцидента остават неясни, но по случая е сезирана Независимата комисия за оплаквания срещу полицията.

В РУСИЯ

Студенти си правят пепелник от череп

Студенти от университета в Новочеркаск, Русия, плячкосаха гроб, за да отмъкнат скелет, съобщава lifenews.ru. Младежите са се изгаврили с тялото на 84-годишна жена, погребана през януари тази година. От скелета са взети черепът и костите на пръстите на ръката. След разследване се изяснило, че ексхумирането е извършено от две момичета - на 17 и 19 г. и от младеж на 18 г. Всички са от заможни семейства, установили полицаите. Майката на едно от момичетата била главен лекар на ветеринарна клиника.

При разпитите станало ясно, че тримата вандали искали да направят пепелник от черепа, а от костите на ръката - броеница за гадаене. А разследващите открили останките на клетата старица, скрити под леглото в общежитието на една от студентките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай