Нямаме граничари трафиканти

Нямаме граничари трафиканти | StandartNews.com

Гранични полицаи не участват в нелегални канали за преминаване на българо-турската граница. Това увери шефът на "Гранична полиция" Антонио Ангелов пред Нова телевизия. 

Той коментира запис от миналата година, на който двама граничари не реагират, когато на термокамерата се вижда как група от 60 души преминава нелегално границата. Проверка е установила, че служителите не са извършили нарушение.

"Каналджии няма, на групата са дадени инструкции откъде да минат, имахме предварителна информация от друга служба, беше решено да бъдат задържани в дълбочина, за да не се разпръснат", обясни Ангелов.

"За съжаление, имаме къртица", обяви шефът на "Гранична полиция", обяснявайки как записът е изтекъл.  Той гарантира, че "къртицата" ще бъде наказана, като стана ясно, че въпросният служител вече е установен.

Ангелов не смята, че към страната ни има своеобразна магистрала за имигранти от Турция. 

Стана ясно, че шефът на граничарите наскоро е наградил граждани, които са помогнали при задържане на нелегални имигранти. "Ние сме награждавали и други граждани, които са ни сигнализирали и са помагали на гранична полиция, така че аз мога да ги подкрепя тези момчета. Исках да ги поощря, че са реагирали много адекватно в тази ситуация, защото групата е била много спокойна, но не винаги е така", разказа Ангелов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай