Няма записи на насилие в телефоните на задържаните край Средец мигранти

Няма записи на насилие в телефоните на задържаните край Средец мигранти | StandartNews.com

Няма данни и доказателства за снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефоните на задържаните край Средец мигранти, заявиха от прокуратурата днес.

Все още обаче не са изготвени заключенията по назначените експертизи за смъртта на мигранта, който бе прострелян миналата седмица от граничния полицай Вълкан Хамбрарлиев, допълниха от пресцентъра на прокуратурата.

"Под ръководството на Окръжна прокуратура - гр. Бургас се провежда разследване на инцидента на 15.10.2015г. в района на гр.Средец, при който, при задържане на група от чужди граждани, почина един от тях. До настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествие. В качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев - полицейски служител на ГД"Гранична полиция". Като свидетели са разпитани и неговите колеги - двама полицейски служители, присъствали на инцидента. Пред 7 съдии от Окръжен съд - Бургас следователи са разпитали като свидетели 47 чужди граждани", се казва в съобщението на прокуратурата.

"Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи. Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени", добавят обвинителите.

"Липсват данни и доказателства за наличие на снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони, държани от незаконните емигранти. Към доказателствата по делото са приобщени два телефона. При извършения външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза. Следствените действия продължават", съобщават още от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай