Няма пострадали от дерайлиралия международен влак

Няма пострадали от дерайлиралия международен влак | StandartNews.com

София. Няма пострадали пътници и служители на железниците при снощния с международният влак Букурещ - Инстанбул, съобщи изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ" Християн Кръстев на пресконференция.

В 21.22 ч. в района на изходните стрелки на гара Радунци дерайлира третият вагон от международния влак № 456 Букурещ – Истанбул, който се движи на българска територия по маршрут Горна Оряховица – Димитровград - север. Международният влак е пътувал в състав от локомотив и три вагона. Първият вагон от композицията е български, седящ вагон, вторият e румънски, кушет-вагон, а третият e турски, кушет-вагон.

Пътниците от двата вагона са прехвърлени в първия български вагон от композицията, с който в 22.30 ч. са продължили своето пътуване до гара Димитровград-север, от където продължават пътуването си с друг влак.

Представители на „БДЖ - Пътнически превози" и Изпълнителна агенция „Железопътна администрация" са на мястото на инцидента. Причините за дерайлирането на турския вагон от международния влак се разследват, заяви Кръстев.

„Има комисия от Звеното за разследване на случаите, извършват се действията, и чакаме становищата за причината. Вагонът е турски, в него са пътували шестима пътници и няма пострадали. На това място няма такива инциденти досега", обясни Християн Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай