Няма опасни храни в ресторанта на парламента

Няма опасни храни в ресторанта на парламента | StandartNews.com

София. Не е установено наличието на опасни храни и напитки и на такива с изтекъл срок на годност в ресторанта на Народното събрание. Това обявиха от пресцентъра на парламента след като днес директорът на Агенцията по храните Пламен Моллов обяви за нарушенията.

От НС поясняват, че Агенция по безопасност на храните е започнала проверка миналата седмица, която е приключила днес. Проверката е извършена в сервизните помещения, използвани от Хранителен комплекс – второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към Народното събрание. 

Установени са несъответствия, които се отнасят по същество до състоянието на материалната база на Хранителния комплекс (напр. – корозия в основата на метални плотове, напукани стени и тавани, незапълнени фуги и др.) и в по-малка степен до необходимостта от актуализирането на системата за самоконтрол и за третиране на отпадъците, става ясно от съобщението.

В действителност материалната база на част от помещенията на Народното събрание – не само в Хранителния комплекс, а и в останалата част от сградите – е остаряла и не е била ремонтирана от доста време. Поради това тази констатация не е изненадваща, допълват от НС.

В резултат на проверката е предписано преустановяването на експлоатацията на ресторанта в сградата на Народното събрание от днес до отстраняване на установените недостатъци.

Пресслужбата пояснява, че останалите столове и помещения за хранене в сградите на пл. „Кн. Александър І" 1 и пл. „Народно събрание" 2 няма да преустановят функционирането си и ще могат да бъдат използвани от народните представители, администрацията, гостите и посетителите на Народното събрание.

В момента е възложено извършването на анализ на действащата система за самоконтрол и за третиране на отпадъците и привеждането й в съответствие с изискванията, както и на необходимостта от предприемане на ремонтни дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай