Депутатите останаха без кюфтета

Депутатите останаха без кюфтета | StandartNews.com

София. Спряна е дейността на фирмата, която се грижи за доставката на храна в президентството и Народното събрание.

Агенцията по храните е установила при нарочна проверка, че има груби нарушения при система за вътрешен контрол, което означава, че храната може да бъде опасна за здравето на хората, които я консумират, съобщи директорът на агенцията Пламен Моллов, цитиран от бТВ.

Според информацията нарушенията са били открити в заведението, което обслужва президентската институция. На този етап експерти на агенцията извършват във всички обекти, които се обслужват от „Хранителен комплекс". По данни на контролния орган, фирмата е частна и обслужва също така заведението за хранене в парламента.

На този етап няма данни дали са установявани други нарушения. Не се знае още от колко време въпросната фирма обслужва двете държавни институции. Няма информация и за това кога е сключен договорът за доставка на храни и кой е избрал „Хранителен комплекс" за изпълнител на тази дейност.

Очаква се до края на деня от Агенцията по храните да  дадат подробности в рамките на деня, след като проверките установят конкретни данни за извършени нарушения.

От президентството опровергаха информацията

Пресслужбата на президента обаче опроверга казаното от Пламен Моллов като пояснява, че приготвянето на храната за държавния глава се извършва изцяло под контрола на Националната служба за охрана и процесът няма отношение към външни доставчици.

Администрацията на президента няма абсолютно никакво отношение към обекта, стопанисван от Народното събрание, нито към негови доставчици на храни и хранителни продукти, визирани в проверка на Българската агенция по безопасност на храните. Храна, приготвяна в посочения обект, не се доставя в Администрацията на Президента.

Изразяваме недоумение от факта, че изпълнителен директор на национална агенция споменава президентската администрация в контекста на непроверени и недостатъчно прецизирани факти по проверка, която е в ход, се казва още в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай