Няма данни за тайни общества в съдебната система

Няма данни за тайни общества в съдебната система | StandartNews.com

София. Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не посочи наличие на данни за тайни общества в съдебната система и данни за безобразия от страна на проверяващия екип. Това заявиха от прокуратурата на брифинг днес.

Според зам. главния прокурор Борислав Сарафов обвинението ще си свърши работата докрай при проверката във връзка с нерегламентираното подслушване. "За прокуратурата не съществуват свещени крави", заяви Сарафов.

По време на брифинга стана ясно, че 4-те оперативни дела, във връзка с които се води досъдебно производство срещу бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров са ползвани последно на 7 март 2013 година, т.е. те отново са вадени от архива. От прокуратурата обявиха, че към тези дела е имало интерес и от други служби за периода между 2002 и 2013 година. Те уточниха обаче, че на Станимир Флоров не е повдигнато обвинение до момента.

От прокуратурата категорично заявиха, че няма никаква връзка с предизборната политическа борба и техните проверки. "Не може да избираме момента, в който да работим по определени дела. Не можем да чакаме да стои делото "на трупчета", заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Беше уточнено, че във връзка с оперативните разработки ще бъдат разпитани и бивши шефове на ГДБОП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай