Няма да има съкращения в "Български пощи"

Няма да има съкращения в "Български пощи" | StandartNews.com

София. "Малко над 11 000 души работят в момента в "Български пощи", в никакъв случай не предвиждаме съкращаване на експлоатационен персонал, на този етап". Това съобщи новият изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД Станислав Дочев, цитиран от БНР.

По-големият брой от пощенските станции работят на загуба, обясни Дочев и уточни, че все пак има и такива, които са на печалба.

"2 008 от всичките 2 981 станции са на загуба. Считам, че приоритетно трябва да съсредоточим усилията си в подобряване ефективността в управление на финансовите потоци на дружеството. Тези пари, с които евентуално бихме могли да разполагаме, би следвало да се използват по по-ефективен начин за въвеждане на нови системи на работата", коментира още той.

Ефективността на администрацията на пощите ще бъде сред един от основните приоритети на "Български пощи", каза директорът.

"Най-голям проблем е запазването на тенденцията по отношение на икономическите показатели от дейността. Нашата амбиция в тази посока е подобряване на икономическите показатели от дейността на "Български пощи", каза още Дочев.

Новият директор бе назначен за изпълнителен директор на "Български пощи" на 22 август. Преди това той бе заместник-изпълнителен директор на дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай