НСО с полигон като на Путин

НСО с полигон като на Путин | StandartNews.com

София. Суперполигон, който да бъде тренировъчен център за служителите на НСО, ще започне да се изгражда скоро. Това става, след като кабинетът взе решение от Министерството на отбраната да се отнемaт четири имота и да се дадат на Националната служба за охрана. Имотите са в землищата на гр. Нови Искър и селата Доброславци, Мировяне и Кътина. Заедно с вече ползваните от НСО терени в района на летище "Доброславци" те ще оформят комплекс за професионална подготовка на държавните гардове.

Според запознати идеята била да се копира от тренировъчния полигон на руската Федерална служба за охрана, която пази Владимир Путин.

На мястото се очаква да има висока ограда, камери и КПП-та. Съоръженията на полигона ще се изграждат върху пистата, която ще бъде преасфалтирана.

За целта на подготовката ще има терени с локви, заледявания, препятствия. Очаква се на полигона да тренират не само хората от НСО, но и от всички служби в държавата. В решението на кабинета пише, че имотът в Нови Искър има дори басейн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай