Новото чудо на света. "Титаник"-2 е готов да отплава

Плавателният съд дори е излязъл за първи път в открити води

Новото чудо на света. "Титаник"-2 е готов да отплава | StandartNews.com

Новото чудо на света е готово да отплава. Завърши строителството на съвременния „Титаник”.

Строителството на най-големия круизен кораб в света вече е завършено в корабостроителница във Финландия. Плавателният съд дори е излязъл за първи път в открити води за морски изпитания преди вероятната си доставка през октомври тази година, пише CNN Travel.

Icon of the Seas на Royal Caribbean International е дълъг 365 метра и тежи приблизително 250 800 тона. Когато отплава в карибските води през януари 2024 г., на борда му ще има около 5610 пътници и 2350 души екипаж, но и най-големият в света аквапарк в морето. Наречен Category 6, той ще разполага с шест рекордни водни пързалки, но гостите, които искат по-спокойно изживяване, ще могат да се отпуснат и в седемте басейна и деветте хидромасажни вани на кораба.

Плавателният съд е създаден в Meyer Turku, една от водещите корабостроителници в Европа. По време на пресконференция на място по-рано тази година президентът и главен изпълнителен директор на Royal Caribbean International Майкъл Бейли заяви пред медиите, че корабът е напът да се присъедини към флота на Royal Caribbean на 26 октомври.

Сегашният носител на титлата най-голям круизен кораб в света е друг кораб от флота на Royal Caribbean - Wonder of the Seas. Той направи първото си плаване едва миналата година и е с дължина от 362 метра, и има 18 палуби за изследване. Royal Caribbean International представя Icon of the Seas като еволюционен връх на круизната линия, използващ най-новите технологии и надграждащ 50-годишния опит в историята на компанията.

    Позиционираме го като най-добрата семейна ваканция и когато разберете и оцените цялата енергия и време, които са отишли за създаването на този кораб, това е зашеметяващо“, каза Бейли.

Според изявление на Royal Caribbean, Icon е завършил първите си морски изпитания на 22 юни.

„По време на първата серия морски изпитания Icon of the Seas измина стотици мили, по време на които бяха тествани основните двигатели, корпусът, спирачните системи, управлението, нивото на шума и вибрациите. Всичко беше извършено навреме, както е описано в графика, въпреки че тръгването му се забави“, допълни той.

„Перфектната домашна база“

Корабът предлага повече от 40 възможности за хранене, пиене и забавление, като много от тях са включени в цената на круиза. С 20 палуби и осем квартала, които да се разгледат, идеята е да се посрещнат всички видове туристи - от зони, посветени на млади семейства, до места само за възрастни, като например баровете.

Има 28 различни вида помещения за настаняване, с повече категории за семейства, повече разпределения с изглед към океана и повече пространство за туристи в групи. От круизната компания заявяват, че

    това е най-дългият срок, който някога е посвещавала на проектирането на перфектната домашна база“.

Icon of the Seas е и първият кораб на Royal Caribbean International, задвижван с втечнен природен газ (LNG) и технология за горивни клетки, като част от прехода на компанията към бъдеще с чиста енергия.

2 600 работници на ден

Около 2 600 работници са се трудили на Icon of the Seas всеки ден. За морските изпитания стотици специалисти са били на борда, за да оценят работата в продължение на четири дни. От Royal Caribbean съобщават, че втората серия морски изпитания е планирана за по-късно през годината.

Рекордни продажби

Мълвата за кораба вече е достигнала до всяко кътче на планетата, а предварителните продажби са рекордни. Съобщава се, че Майкъл Бейли е описал Icon of the Seas като „буквално най-добре представящото се пускане на нов продукт, което някога сме имали“.

Icon of the Seas ще извършва седемдневни плавания в Източните и Западните Кариби през цялата година. Всяко плаване ще включва посещение на Perfect Day at CocoCay, награждаваната частна островна дестинация на Royal Caribbean, както и новото ѝ разширение - Hideaway Beach.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай