Нивото на Тунджа край Сливен спадна

Нивото на Тунджа край Сливен спадна | StandartNews.com

Сливен. Нивото на река Тунджа в района Сливен спадна със 7 см през последното денонощие. Това съобщи пред "Стандарт" управителят на "Напоителни системи" Сливен Мустафа Мустафов.

"Притокът на вода от язовир "Копринка" към язовир "Жребчево" продължава да е голям, поради което и ние продължаваме контролираното източване на "Жребчево" със 150 куб.м/сек. В същото време обаче е намаляла водата, която се влива в река Тунджа от река Беленска и други по-малки притоци. Това е причината и за спада заедно с липсата на дъжд през последните часове, разбира се", обясни Мустафа Мустафов.

Според него 7-сантиметровият спад край Сливен ще се почувства по-късно и в района на Ямбол и Елхово.

"Лошото е, че при нас започна отново да вали", каза пред "Стандарт" областният управител на Ямбол Димитър Иванов. В Елхово продължават да бъдат затворени 3 улици в близост до градския парк, където са наводнени 20 дворове с приземни етажи на къщи. Продължава и изпомпването на водата от мазетата на два блока.

"В Ямбол е наводнена голяма част от индустриалната зона. На практика достъпът до много фирми е невъзможен от страна на работници и собственици", каза Димитър Иванов.

Остава критично положението в сливенското село Крушаре. Водата е близо до къщите на хората, имаме готовност за евакуация, каза кметът на селото Димо Станков.

В района на селата Желю войвода и Крушаре са залети много дворни места. Аварийни екипи работят по селата в цялата община Сливен, каза Снежана Кънева от кметството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай