Неочакван финал в Мастършеф. Спечели дама със замах

Осман направи артинсталация вместо десерт

Неочакван финал в Мастършеф. Спечели дама със замах | StandartNews.com

Независимо, че мнозина предричаха победа на Осман, новият мастършеф на България е 32-годишната научна работничка от Варна Марианна Александрова. Тя спечели статуетката и 100 000 лева. Мариана подходи научно към финала, като представи в трите си чинии – предястие, основно и десерт духа на своя роден град. За да направи перфектния десерт тя прекарала седмици във варненската библиотека, за да изрови стари традиционни рецепти. Марианна впечатли журито с шоколадови морски камъчета в течен пълнеж в средата.

И тримата финалисти избраха концепцията да представят вкусове от своите региони. Марианна заложи на черноморски продукти, като основното й ястие бе с калкан. И в трите й блюда присъстваше тиквичка.Тримата най-добри хоби готвачи в България се представиха отлично, но именно Марианна заслужи престижното отличие.

Невероятно красив шоколадов десерт по рецепта на своята майка представи Осман, който пренесе Пирин планина в чиниите си. Шоколадовите му пънчета имаха клони и шишарки, по тях се сипеше сняг а отстрани в чиния се изливаше планински поток. Но журито отсече, че е прекалено тежък на вкус, който на всичко отгоре е победен от визията.   

Третата финалистка Биляна също се издъни на десерта. Панакотата й имаше прекалено много желатин и бе „гумена” по димути на шеф Кустев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
27 Коментара
Ива
преди 4 месеца

Не заслужаваше тя да спечели. Осман беше най добрия от начало до край в цялото предаване

Откажи
Ангелина Минева
преди 4 месеца

Да.Истинския победител е Осман!Браво !!!

Откажи
11111
преди 4 месеца

Още не знам 2 да е по-малко от 1. За мен победител е Осман. Ако на журито им беше тежък десерт, Аз никога не стигам до него и мразя тикви, особено в десерт. Съсипахте човека. Дано да сте доволни.

Откажи
Ани
преди 4 месеца

Пак нагласена тази Мариана Осман беше човека

Откажи
преди 4 месеца

Браво,Мариана!!! Осман му изигра лоша шега прекалената самонадеяност. "Мариана не можела да прави десерти" Той подценяваше хората от начало докрай. Но ученото си е учено. Мариана има желязна психика ,емоционална ,но амбициозна до безкрай,абсолютно заслужено го отвя. Нагласен ви е акъла. Браво ,Мариана! Ти си най-добрата!!!!

Откажи
Елеонора
преди 4 месеца

Ти не си добре

Откажи
Владимира Мазунина
преди 4 месеца

Не трябваше да спечели не показа нищо съществено.Бутаха я до края.Жалко за другите двама.Който си плати той побеждава или си е дала Вие си знаете на шефовете.Отидоха си много други кадърни готвачи но к@рвите са такива,ако дадеш п@тки си спечелил,да и тя

Откажи
Владимира Мазунина
преди 4 месеца

И да ме блокират ку@ата спечели както става в България пошло предаване.Научен сътрутник.Кифла долна,до края я бутаха,но има парички и спечели боклучката долна.Дано да и престане победата

Откажи
Димана
преди 4 месеца

Сега на к@рвите казват "дами "!!! Боже опази,тая да ми е в къщи! Ненормална!

Откажи
Шефс
преди 4 месеца

Мариана наистина беше посредствена готвачка.Журито още на по-ниско ниво.Не може да се даде награда на меню със супа от риба и основно от риба,недопустимо е.Осман беше по-креативен.

Откажи
milka_59
преди 4 месеца

Тримата галфони така нареченото жури посредствени кашевари с помпозното шеф избраха също толкова несъстоятелно същество за победител.

Откажи
Фен
преди 4 месеца

Авторката на статията е много зле подготвена,нищо не разбира от кулинария.Мариана се издъни яко,нищо ново-само тиквички. НИЩО научно няма в този научен работник.

Откажи
Емил Илчев
преди 4 месеца

Нагласена работа. Победи злобата и посредствеността. Биляна и Осман бяха по-добрите и по-достойните за наградата. Те през цялото издание на Мастършеф бяха на ниво.

Откажи
Българин
преди 4 месеца

Кустев Осман беше най достоен , ти си палячо

Откажи
Димана
преди 4 месеца

Как можаха да се изложат така! На откачалка като Марианна, която се чудеше,как са се самозитъкне, че е нАучен работник и жена на капитан Дамян,да дадат титла,която НЕ ЗАСЛУЖАВА!!! Луда,с безумен поглед,сготви тиквички и риба,а взе титла и пари! ДО ДОЛУ СТЕ!!!

Откажи
Петя
преди 4 месеца

Не заслужава титлата тиквичката от Варна.Срам и позор за журито.Продажници. Победата е за Осман - беше професионалист в готвенето и истински докрай.

Откажи
Gggg
преди 4 месеца

Съгласна съм с повечето неодобрителни коментари. Това злобно и посредствено същество доказа отново как може да се издигаш в България. Дали войнстващото й самочувствие не беше подплатено от уговорен мач?! За мен победител е Биляна. А тия грозни и лакоми "шефове"- какво да кажа, срам.

Откажи
Георги
преди 4 месеца

От коментарите се излива злоба и завист, а и двете разболяват. Сигурен съм, че който и да беше спечелил, ще завиждате и плювате. Нека Марианна си харчи парите със здраве, а вие завистливи ебалници го ду.......... те!

Откажи
Ася
преди 4 месеца

Такава злобана участничка едва ли ще видиме някога.Нагласена работа , като всичко останало, жалко !

Откажи
Ивето
преди 4 месеца

Не може да фелитира риба,което е едно от основните неща в готвенето, но спечели мастър състезание за готвене. С кои глави мислеха журито. Всеки от другите двама беше по-достоен.

Откажи
Иван
преди 4 месеца

Браво на истинския победител Осман. Направи великолепно майсторство по време на финала . Той е истинският победител. Но нали сме в България, една с някаква тиквичка моля Ви се да грабне приза. Нямам думи.

Откажи
Джуди
преди 4 месеца

Победител е Осман Но за жалост в България всичко предварително е нагласено Поредна издънка на шефовете

Откажи
Костова
преди 4 месеца

Злобата победи а знанието и таланта не ги признаха.Срам за това жури.

Откажи
Мария
преди 4 месеца

По повод написаното по-горе, че хората били завистници. Не, хората са откровени и обективни за разлика от журито. Последният, който трябваше да стигне до финал е тази т.н. "научна" сътрудничка. А да не говорим за "победата" й !!! Срам и позор и за науката и за готвенето. В БГ всичко е така... Печелят некадърни и този формат не прави изключение. Моите адмирации за Биляна! Голямо сърце, голяма креативност и размах. Съдбата обича силните, Биляна. Ще имате успехи, убедена съм! Бъдете здрава и все така позитивна! Хората Ви оцениха. Аз съм от Варна, но Марианна е срам, а не гордост за варненци.

Откажи
Мария
преди 4 месеца

По повод написаното по-долу, че хората били завистници. Не, хората са откровени и обективни за разлика от журито. Последният, който трябваше да стигне до финал, е тази т.н. "научна" сътрудничка. А да не говорим за "победата" й !... Срам и позор и за науката, и за готвенето! В БГ всичко е така... Печелят некадърни и този формат не прави изключение. Моите адмирации за Биляна! Голямо сърце, голяма креативност и размах. Съдбата обича силните, Биляна. Ще имате успехи, убедена съм! Бъдете здрава и все така позитивна! Хората Ви оцениха. Аз съм от Варна, но Марианна е срам, а не гордост за варненци.

Откажи
Г. Б.
преди 4 месеца

Абсолютно нереална победа за Мариана! Осман беше истинският победител! Защо така отсъдиха тримата глупаци, е ясно на всички нас. Така по този начин просто се отблъсква публиката. Жалко!!!!

Откажи
Снежанка
преди 4 месеца

За мен Осман трябваше да бъде победител.Тази превзета,надменна,завислива и проста дори дама немога да я нарека не заслужаваше наградата.Журито толкова ли е заслепено. Но това е то БЪЛГАРИЯ ,като си платиш си навърха,а не по кадърност.Но Осман си е кадърен и винаги ще успее.

Откажи