Петък,

Ненчев с готовност да прати още военни на границата

От: Администратор -
A
A
A

С оглед на ситуацията в Турция и извънредното положение има напрежение в някои райони на страната. Вземаме изключително превантивни мерки. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на отбраната Николай Ненчев

„Имаме достатъчно военнослужещи на границата - толкова, колкото е необходимо към днешна дата", посочи той. „При необходимост имам готовност да изпратя многократно повече военнослужещи от тези, които в момента са на българо-турската граница", уточни министърът.

„Има няколко случая с руски самолети, но те не са навлизали в нашето въздушно пространство", коментира той във вързка с изявление на премиера Борисов от по-рано днес, че руски самолети наближават въздушното ни пространство. „Предприели сме всички необходими мерки по плановете и разчетите. Относително спокойно е. И в миналото са се случвали такива неща", посочи Николай Ненчев.

И допълни: „Целта от наша страна да продължим да охраняваме и да пазим въздушното си пространство, което правим на изключително високо и професионално ниво".

„Раздвижването по границите не е в размери, които да налагат незабавни мерки. Предприели сме всички мерки. В утрешния ден ще бъда на българо-турската граница, ще се видя с нашите военнослужещи и ще направя допълнително инструкции", каза още той, цитиран от Фокус.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички