Ненчев с готовност да прати още военни на границата

Ненчев с готовност да прати още военни на границата | StandartNews.com

С оглед на ситуацията в Турция и извънредното положение има напрежение в някои райони на страната. Вземаме изключително превантивни мерки. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на отбраната Николай Ненчев

„Имаме достатъчно военнослужещи на границата - толкова, колкото е необходимо към днешна дата", посочи той. „При необходимост имам готовност да изпратя многократно повече военнослужещи от тези, които в момента са на българо-турската граница", уточни министърът.

„Има няколко случая с руски самолети, но те не са навлизали в нашето въздушно пространство", коментира той във вързка с изявление на премиера Борисов от по-рано днес, че руски самолети наближават въздушното ни пространство. „Предприели сме всички необходими мерки по плановете и разчетите. Относително спокойно е. И в миналото са се случвали такива неща", посочи Николай Ненчев.

И допълни: „Целта от наша страна да продължим да охраняваме и да пазим въздушното си пространство, което правим на изключително високо и професионално ниво".

„Раздвижването по границите не е в размери, които да налагат незабавни мерки. Предприели сме всички мерки. В утрешния ден ще бъда на българо-турската граница, ще се видя с нашите военнослужещи и ще направя допълнително инструкции", каза още той, цитиран от Фокус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай