Нели Колева: 3D коприната настъпва

Нели Колева: 3D коприната настъпва | StandartNews.com

Това е последният крясък във визията на платовете, казва известната дизайнерка

Отличен модел на Нели Колева влезе в топ 10 на световните тенденции за 2015-а, класиран там от международните експерти на eлитното парижко изложение Who is next. Известната дизайнерка спечели разбирачите и конкуренцията с прекрасна рокля в цвят "нежна пудра", около чиято талия има дискретен волан-ветрило. Впечатляващият акцент може да бъде аранжиран и по дължината на полата в разкрепостен костюм.

"Наближава сезонът на 3D коприната - последен крясък във визията на тъканите. Тя обаче е възможна, само когато десенът е флорален върху бял фон - тогава виждаш щампата в дълбочина. Когато напоследък ме запитат коя е следващата иновация, се шегувам, че 4D сатенът на цветя ще излъчва тяхното ухание", коментира Нели Колева. Тя отдавна е доказала, че е изключително навътре в темата, стратегията и практиката на текстила. Неотдавна Нели се завърна от творческа визита в Амстердам, където на изложението "Мода фабрик" е установила, че дизайнерът на кралския двор Ади ван ден Кроменакер и тя шият с платове от едни и същи италиански фабрики. Там обаче ги произвеждат в съвсем ограничени количества - защото не работят с всеки. Така вип дамите от бизнеса, политиката и дипломацията, които са поверили стайлинга си на Колева, притежават идентично-шикозен гардероб с аристократките в Холандия.

"Доменико Долче и Стефано Габана, както винаги, налагат зрелищен тренд - деликатният рисунък на Изтока. Дантелите са без конкуренция - още от времето на Коко Шанел, която скандализира висшето общество в казиното на Довил, където танцува с рокля от дантела без корсаж. Пайетите също се налагат след известен антракт", продължава с подробностите от пролетно-летния пейзаж майсторката на шева и кройката. Тя припомня, че стилът "готик-гейша" също остава на сцената. Неслучайно дори Бойко Борисов оцени страхотното манто на гюлове, с което Мая Манолова изгря в парламента.

Тъканите

Коприна
Органза
Шантунг
Тюл
Дантела
Памучно трико
Сатен

Палитрата

Черно-бяло (задължително за дамите от бизнеса)
Лавандулов прашец
Сияйна мента
Кадифен слънчоглед
Банан
Боровинки с мляко
Искряща пудра

Дължините: радикални - крайно мини и излишно дълги.

 

Съветът към абитуриентките

Нели Колева е категорична - 19-годишните не бива да се обличат в черно, особено на бала си.
"Не мечтайте вашия дизайнер (или шивач) да "включи" в тоалета ви за дългоочакваната нощ всичко, което сте виждали и чували - шлейф, деколте на гърба и бюста, апликирани камъни, цепки, бродерии... Останалото е ясно - силуетът трябва да бъде съобразен с външния вид".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай