Неделен протест във ваканционно настроение

Неделен протест във ваканционно настроение | StandartNews.com

София. В столицата традиционният протест срещу правителството се провежда за 52-и ден, въпреки че депутатите излязоха във ваканция за месец. Числеността на протестиращите значително намаля след началото на активния отпускарски сезон. За есента обаче е планирано т.нар. „посрещане" на народните представители с нови мащабни демонстрации.

Междувременно за понеделник е планирана блокада около резиденцията Евксиноград край Варна, където почиват част от депутатите и министрите. За там тръгнаха и няколко протестиращи от София, които планират да стигнат до крайната точка пеша.

По искане на миряни пък във вторник, когато е Преображение Господне, в храм – паметник „Александър Невски" ще бъде отслужен молебен за духовно обединение и нравствено преображение на българския народ. Патриарх Неофит е одобрил и благословил молебена.

Инициаторите призовават подобен молебен да бъде отслужен във всички енорийски храмове на страната по същото време.

Проследяваме протеста и шествието и статията ще се обновява. Следете ни и във Фейсбук.

22.00 - Протестът в София приключи. Двайсетина души демонстрираха и във Варна. Походът "Орешарски марш" пък е стигнал до Ихтиман, съобщи бТВ. Крайната му цел е резиденция Евксиноград.

21.00 – Част от и без това малкото хора се разотиват, останалите са пред парламента. В Пловдив също протестираха няколко десетки души.

20.40 – Загражденията около парламента са премахнати, сградата се пази само от полицаи. Протестиращите направиха обиколка около нея и сега скандират пред парадния вход.

20.20 – По данни на МВР към 20 часа на площада пред сградата на правителството е имало около 100 души. Шествието потегли в посока парламента.

20.00 – Протестиращите са няколкостотин и засега остават на площада пред Министерския съвет. Някои се разхваждат във водата на фонтана пред президентството.

19.30 – Кръстовището пред Министерския съвет вече е блокирано, хората още се събират.

19.00 – Няколко десетки души са на площад „Независимост". Повечето се крият в сянката около фонтана пред президентството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай