Най-странните места за обяд по света

Собствениците на места за хранене предлагат своите услуги на най-невероятни места по Земята...

Най-странните места за обяд по света | StandartNews.com

Обедната ви почивка или вечерното хапване с компания, да не говорим за събуждащата закуска, биха могли да са далеч по-интересни от обичайното. И не заради предлаганите в ресторантите храни, заради качеството на обслужването или музиката на живо. Мястото също е важно, макар това обикновено да се отнася за сектора на недвижимите имоти. Отсега-нататък признакът „локация“ ще важи и за ресторантите, които се намират на най-странните места по света. Те може да са близо до планински връх или до кратер на вулкан, на върха на висока урва или под водата, а може и да са обект на интерес от страна на доброжелателни диви животни…

Ресторант „Скалата“ – Занзибар, Танзания

Ресторантът, разположен на малка скала в Индийския океан, в близост до плажа на Michanvi Pingwe, редовно оглавява класациите на най-необичайните места за хранене. Стените са направени от глина, стълбите от дъски, покривът от слама… Какво тогава привлича посетителите тук? Отговорът е прост: гледката към океана, както и необходимостта да се стигне с лодка, защото останалата част е на малък остров. От брега „Скалата“ изглежда миниатюрен, но това е илюзия – вътре се побират до 40 гости.

Планината Хуашан, Китай

Тази планина се смята за една от петте свещени в даоизма и е известна с трудното и опасно изкачване до върха. Там, на надморска височина повече от две хиляди метра, е разположена чайна, чиято сграда е остатък от древен храм. Смята се, че пътят по тази "небесна стълба" може да бъде преодолян само от опитни катерачи, но явно има и доста смели туристи, които дръзват да стъпят там.

Ресторант „Лумилинна“ - Кеми, Финландия

Малкото финландско градче Кеми е известно с факта, че всяка година там се изгражда крепост от сняг с хотел, параклис и ресторант. Архитектурата и дизайна на замъка се променят всеки сезон, а това вероятно също действа като магнит. Много туристи отиват там неведнъж, за да се дивят отново и отново на сложните ледени барелефи и красивите арки. Местният ресторант, където масите са изработени от лед, а столовете са направени от дърво, покрито с еленова кожа, сервира ястия и напитки от специално затоплящо се меню.

Подводен ресторант „Итаа“ – о. Рангали, Малдивите

Този малдивски ресторант е популярен не само сред водолазите, но и сред всички онези, които не се осмеляват да се гмуркат, но обичат морския живот и биха рискували, за да опитат да опитат ястия, сервирани под водата. Салонът на „Итаа“ под прозрачния покрив се намира на дълбочина около пет метра. Желаещите да го посетят трябва да имат предвид, местата в ресторанта са малко - 14 на общо седем маси, така че трябва да си резервират маса най-малко една седмица предварително.

Айгюй дю Миди - планински връх край Шамони, Франция

Името на планинския връх Айгюй дю Миди (Aiguille du Midi) се превежда като "полунощ", защото в дванайсет часа по обед слънцето е над върха му (както се вижда от Шамони). Но най-добрият изглед, разбира се, не е към върха, разположен на надморска височина над 3800 метра, а от върха! Ето защо туристи от Франция и други държави се изкачват в един от най-високите ресторанти чрез кабинковия лифт.

Ресторант „Де Кас“ – Амстердам, Нидерландия

Друг ресторант с необичайно местоположение се намира почти в сърцето на обичания нидерландски град, в парка Frankenale. Заведението е открито през 2001 г. в оранжерия с осемгодишна история. Зеленчуци и подправки за ястията се отглеждат под същия стъклен покрив, където са и масите с клиентите.

Хотел „Бергастхаус Ешер“ в швейцарските Алпи

Първите сгради на тези високи планински върхове в швейцарските Алпи са били колибите на козарите. Козите били докарвани тук, за да търсят най-добрите пасища. Но гледката от високото място е в състояние да вдъхнови всеки човек. Затова сега тук няма козари, но има хотел с ресторант.

Планината Улуру, Австралия

Вероятно собствениците на един от най-оригиналните ресторанти (намиращи се в пустинята и лишени от стени, таван и под) предлагат на посетителите да наблюдават звездното небе, но в компанията на страната планина. Вечерята тук започва при залез слънце, когато първите свитлици се появяват в небето и се отваря възможност за наблюдения в присъствието на специално наети астрономи. Сред интересните ястия, които туристите посетили мястото препоръчват са крокодилско и кенгурско месо с гарнитура.

Остров Ланзароте, Испания

Туристите в ресторанта "El Diabolo", в който се приготвя храна над кратера на вулкана, сигурно са сред най-смелите авантюристи на света, защото краката им постоянно стъпват върху „бомба със закъснител“. Идеята за този ресторант принадлежи на скулптора, който заедно със своите архитекти е изградил огромен скат над кратера на малък вулкан. Заведението сервира месо и морски дарове, но е привлекателно не само с това. От салона, който е кръгла затворена платформа, се открива панорамна гледка към вулканични пейзажи, които наподобяват на много от посетителите извънземни гледки.

Хотел „Жираф Менър“ – Рангала, Кения

Ресторантът в един от кенийските хотели не предлага уникални гледки или необичайни ястия, но туристите обикновено резервират маси тук не за една вечеря или един обяд. Причината е, че имат необикновения шанс да се хранят в компанията на жирафи, при това извън зоологическа градина. Факт е, че в хотела има разсадник за развъждане на живи жирафи - днес има десет от тях. Повечето от животните са много опитни и с радост не само гледат в прозорците на ресторанта, но също така провират глави в помещението, сякаш за да помиришат ястията...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай