Националният военноисторически музей организира „Ден на бащата"

Националният военноисторически музей организира „Ден на бащата" | StandartNews.com

София. За втора поредна година Националният военноисторически музей организира „Ден на бащата". Празникът ще бъде отбелязан с разнообразни атракции и забавления, които ще очакват гостите на музея в началото на лятната ваканция – 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 ч. Достъпът до експозициите и възможностите за вълнуващи преживявания ще са безплатни.

Посетителите на Националния военноисторически музей ще могат да видят част от съвременната техника на Българската армия, уникални превозни средства и машини, иновативни детски играчки и още много атракции.

Съвременната техника на Българската армия ще бъде представена от бронирана колесна машина „Гардиън", военен автомобил „Хамър", aвтомобил "Sand-Cat" и високопроходима линейка, участвали в мисии. Ще бъдат показани маркиран автомобил с повишена проходимост и катапултна седалка К-36Л от самолет Су-25. Гостите ще могат да се качат в пилотската кабина на високоманеврения щурмови вертолет МИ-24 и да изпитат какво е усещането в отделението за управление на самоходна минохвъргачка FM-4RM и танкове Т-34 и Т-55.

„Денят на бащата" в Националния военноисторически музей се организира с подкрепата на Министерството на отбраната, над 20 частни организации и фондации, популярно радиопредаване и Спортно-развлекателен детски клуб „Ян Бибиян".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай