Националисти ще крещят пред посолството на САЩ

Националисти ще крещят пред посолството на САЩ | StandartNews.com

София. На митинг шествие пред американското посолство в София ще се съберат депутати и привърженици на "Атака".

Демонстрацията ще е в памет на жертвите на американските бомбардировки над София на 10 януари 1944 г. Целта на националистите е премахване на паметника на щатските пилоти, загинали през Втората световна война. "Случилото се преди 70 г. е малка частица от дългия списък на престъпления, извършени от американския милитаризъм и империализъм", твърдят от "Атака".

В същото време пред Народното събрание граждани и студенти ще скандират срещу кабинета "Орешарски". Бунтарите отправиха призиви за край на мирните демонстрации и радикализиране на протеста. Те отново ще поискат сваляне на имунитета на Волен Сидеров.

Вчера беше внесена още една жалба срещу депутатите от "Атака". Протестиращият Виктор Стоянов подаде сигнал в МВР срещу Деница Гаджева, Миглена Александрова, Димитър Димов, Илиян Тодоров и Калина Балабанова. В сряда вечерта те нахлуха в сградата на Нова телевизия в опит за саморазправа със Стоянов и Цветозар Вълков. Атакистите бяха подразнени от факта, че протестиращите бяха сложили маски на Волен Сидеров. "Бях вербално и физически агресиран, защото съм изразил гражданската си позиция", възмути се Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай