НАТО прави Безмер суперлетище с 60 млн.

НАТО прави Безмер суперлетище с 60 млн. | StandartNews.com

Ямбол. Приключва процедурата по разглеждане на офертите за авиобаза "Безмер". 60-те милиона лева инвестиции идват по линия на НАТО. Те ще отидат за разширяване и модернизиране на авиобазата. Това обяви в Ямбол военният министър Ангел Найденов.

Той получи публични благодарности от председателя на вътрешната комисия в парламента и депутат от Ямбол Атанас Мерджанов.

"Благодаря на министъра и на генерал Симеонов за преразглеждане на решенията за авиобаза "Безмер", заяви Атанас Мерджанов. Минути по-рано министър Найденов съобщи, че залегналото от предишното правителство съкращаване на част от базата е прекратено. Така Ямбол запазва военното си формирование към ВВС и трите си поделения към Сухопътни войски. Очаква се след реконструкцията на военното летище Безмер да могат да кацат всички видове самолети.

"Стандарт" научи, че пистата ще бъде удължена и укрепена. Така авиобазата ще стане една от най-модерните бази на НАТО в Европа. Според осведомени очаква се там да бъде инсталирана и навигационна техника последно поколение. Според запознати след разширението авиобаза "Безмер" ще може да приема най-големите военнотранспортни самолети в света, както и самолети шпиони от типа на АУАКС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай