Наши полицаи учат Франция да лови джебчии

Наши полицаи учат Франция да лови джебчии | StandartNews.com

Пенсионирани служители на МВР ще борят битовата престъпност у нас

Наши полицаи дадоха ценни съвети на колегите си от Франция как да ловят крадци по време на европейското първенство по футбол. Местното издание "Ла Паризиен" разкри, че родните спецове са участвали в специална конференция за изготвяне на план за справяне с джебчийството. Освен българските полицаи на срещата са били представители от Германия, Швейцария, Белгия, Холандия, Великобритания, както и техни колеги от Румъния. "Събитие като европейско първенство със сигурност повишава риска от кражби, джебчийство. За това трябва да сме напълно готови", обяви комисар Жан-Клод Тришо след срещата. "Според проучванията ни, групи крадци на дребно може да дойдат дори от Южна Америка и да тарашат хотелите на гостите", допълни Тришо.

В същото време у нас вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че пенсионирани полицаи ще бъдат включени в борбата с битовата престъпност и охраната на обществения ред. "Съзнаваме потенциала на този ресурс, затова предлагаме в проекта за закон за МВР да бъде дадена възможност за носене на оръжие на тези лица и да ги насочим на позиции и постове, които са свързани с охрана и по преодоляване на битовата престъпност", каза тя в парламента.

Ще заличим британците, обещаха руските хулигани

България може и да не се класира за европейското първенство това лято във Франция, но вече взе участие по неговата организация. Местното издание "Ла Паризиен" разкри, че родни полицейски спецове са участвали в специална конференция за изготвяне на план за справяне с джебчийството по време форума. Освен българските полицаи на срещата са били представители от Германия, Швейцария, Белгия, Холандия, Великобритания, както и техни колеги от Румъния. "Събитие като европейско първенство със сигурност повишава риска от кражби, джебчийство. За това трябва да сме напълно готови", обяви комисар Жан-Клод Тришо след срещата. "Според проучванията ни групи крадци на дребно може да дойдат дори от Южна Америка и да тарашат хотелите на гостите", допълни Тришо.

В същото време руските фенове обявиха война на британските по време на европейското първенство. Те добавиха дори, че са готови да ги "заличат напълно". Двата тима откриват група "В" на финалите на 11 юни. Двубоят ще се играе в Марсилия на "Велодром".

Последния път, когато Англия игра на това съоръжение, отново имаше сериозни ексцесии. Тогава местни хулигани подмамиха британските привърженици. След това ги биха, а някои дори бяха наръгани с ножове. Сега от полицията в Марсилия вече са накрак за подобни ексцесии и чертая планове за успокояване на обстановката.

УЕФА пусна още билети за Уелс

УЕФА реши да отпусне още билети за феновете на Уелс, които за пръв път ще имат удоволствието да гледат своята държава на международни финали. Първоначално от страната бяха изпратили заявка за малко над 51 хиляди билета, но организаторите им отпуснали само 23 хиляди. Сега обаче европейската централа реши да даде шанс и на други привърженици да гледат Гарет Бейл и компания на живо. Вчера в 17,00 ч пропуските бяха пуснати онлайн в продажба и само за 15 мин не остана нищо. Първият мач на Уелс е срещу Словакия на 11 юни в Бордо, където капацитетът е 42 хиляди.

Рокаджии пеят химна на Гарет Бейл

и съотборниците му от националния отбор на Уелс за Евро 2016. "Manic Street Preachers" пуснаха официалната песен, с която ще подкрепят евродебютантите. Отборът е взел участие в клипа на парчето "Together Stronger" ("C'mon Wales"), записано в тренировъчната база, близо до Кардиф. "Ако Гарет Бейл играе, можем да победим всеки отбор", пее вокалистът на култовата група Джеймс Дийн Брадфийлд, който изради надежда парчето да даде допълнителна мотивация на "драконите".

Връщат Хлапето за Евро 2016

Героят на финала Евро 2008 Фернандо Торес може да получи реабилитация за сегашното европейско, твърдят испански медии. Причината е, че контузията на Диего Коста отвори вакантно място в състава на Испания. Хлапето беше изваден от Висенте дел Боске заради слабата си игра след световното в Бразилия, но през този сезон е един от най-плодовитите испански нападатели, с 9 гола след завръщането си в "Атлетико". Самият Торес не успя да се зарадва: "Ще бъде огромна изненада, ако бъде включен в списъка, защото от 2 години не съм играл в отбора. Въпреки всичко се надявам да попадна в плановете му. Под въпрос за Евро 2016 са също Педро, който си разби носа и трябва да носи протектор на главата, и Санти Касорла - контузия в коляното. Дел Боске ще обяви състава във вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай