Наша салата е номер 1 в световен кулинарен пътеводител

Изпреварихме гръцкия дакос и японската гома уакаме

Наша салата е номер 1 в световен кулинарен пътеводител | StandartNews.com

Родната овчарска салата се нареди на първо място в класация за 50-те най-вкусни в света на световния кулинарен пътеводител „Атлас на вкуса”. Нещо повече, сред първите 10 попадат още 2 български салати – "Снежанка" на 6-то място и шопската салата на 7-мо място..

Овчарската салата на практика се приготвя на база на шопската (краставици, домати, лук, чушка и сирене) с добавяне на гъби, яйца и шунка. Обикновено се овкусява със зехтин, оставя се за няколко минути и е готова за консумация. Особено популярна е през лятото поради освежаващия си вкус и използването на сезонни зеленчуци.

В класацията на популярния кулинарен пътеводител овчарската салата  изпревари гръцкия дакос и японската гома уакаме, които заемат 2-рото и 3-тото място.

Това не е единственото признание за българските ястия в класациите на авторитетния пътеводител. В началото на тази година българската баница със сирене беше обявена за най-доброто тестено изделие в света за 2021 г., изпреварвайки португалските тарталети и турската баклава, припомня "Синор.бг".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай