Напрежение в "Стани богат". Кънчев скастри участник

Играта си от вчера продължи Йоан Пандушев

Напрежение в "Стани богат". Кънчев скастри участник | StandartNews.com

Тази вечер в „Стани богат“ играта си от вчера продължи Йоан Пандушев от Перник. Участникът бе отговорил на първите пет въпроса, а днес в началото му бе зададен следния:

„Коя значима дата по настоящем не е официален празник и неработен ден?“ – 3 март, 6 май, 6 септември или 10 ноември. Той се сети, че на 3 март се отбелязва Освобождението на България, но каза, че не помни кога е Гергьовден и дали се почива тогава.

Затова реши да извика съпругата си Мануела от публиката. Тя пък сподели, че Гергьовден е на 6 май, а 10 ноември не й говори нищо. Затова и мъжът й маркира именно този отговор и той се оказа верен.

Въпросът за 1500 лева бе: „Коя легенда на българското кино е родена на територията на днешна Сърбия?“ – Стефан Данаилов, Григор Вачков, Джоко Росич или Ицхак Финци. Тук участникът доста непремерено каза: „Ицхак не знам кой е. Ако беше легенда, можеше и да съм го чул“. В този момент водещият Ники Кънчев видимо се ядоса и му отговори: „В твоите очи не е легенда“.

„Ами нали знаеш – като не е в моите очи, не е на ничии“, опита се да се защити Пандушев, но не успя да замаже непремереното изказване за участвалия в почти 100 филма и голям брой театрални постановки актьор.

„А така! Здрава пернишка логика“, отвърна му с ирония Кънчев.

В крайна сметка Йоан маркира Джоко Росич и така продължи напред.

Последва питането: „Какво животно е изобразено на обложката на т.нар. „черен“ албум на Металика?“ – куче, кон, лисица или змия. „Това ми е най-противният техен албум, ама съм го слушам. D – змия“, посочи Пандушев и продължи напред в играта.

След това заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе: „Кой литературен класик през 1942 г. получава държавно отличие от норвежкия крал Хаакон VII за романа „Луната залезе“?“ – Джон Ъпдайк, Джон Стайнбек, Джордж Бърнард Шоу или Албер Камю.

„Тук Стайнбек не е с абсолютна сигурност. Защото знам всичко, което е написал Стайнбек. Аз го чета от 11-годишен“, каза участникът, след което бе попитан от Кънчев: „Как завършва тогава романът „На изток от рая“?“

„Ами не съм го… не си спомням“, отговори перничанинът. В крайна сметка той каза, че рискува с Джорд Бърнард Шоу, без да се съобрази с напомнянето на Кънчев, че играе за сигурна сума и има още два жокера.

„Да видим заедно верният отговор! Човекът, за когото знаеш всичко – Джон Стайнбек“, каза му Кънчев и така Йоан си тръгна с 500 лева и два жокера „в джоба“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай