Направиха уникална кукла Барби, дадоха й шимпанзе (СНИМКИ)

Куклата Гудол е създадена частично от рециклирана пластмаса

Направиха уникална кукла Барби, дадоха й шимпанзе (СНИМКИ) | StandartNews.com

Производителят на играчки "Мател" представи нова кукла Барби, вдъхновена от британската приматоложка Джейн Гудол и любимото й шимпанзе Дейвид Грейбред, съобщи АФП.

Куклата Гудол е създадена частично от рециклирана пластмаса, облечена е в класическа бежова риза с яка и шорти по подобие на изследователката и носи бинокъл и син тефтер.

Дейвид Грейбред е шимпанзето, за което Гудол пише първите си изследователски доклади, документирали използването на оръдия на труда от представители на този вид примати.

"Отдавна казвам, че момичетата не искат единствено да са филмови звезди или нещо подобно", заяви изследователката в промоционално видео за новата кукла. "Много от тях, също като мен, искат да изучават животните в природата".

Новата Барби е от поредицата играчки на "Мател", посветени на феминистки и други вдъхновяващи личности. Компанията вече произвежда кукли, вдъхновени от звездата на тениса Наоми Осака, от съавторката на ваксината срещу КОВИД-19 на "АстраЗенека" Сара Гилбърт и на анонимна инженерка, създателка на роботи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Петър Петров
преди 2 месеца

Според мен куклите са интересни играчки подходящи за всяко момиче. Дори куклата Барби има смисъл, защото детето се научава как да се грижи за такава кукла в ранна възраст. Ние редовно купуваме кукли и играчки за нашето момиче от тук: https://fidget.bg/category/kukli Куклите играчки интересни за децата и подобряват креативността у детето и тяхното чувство за отгворност.

Откажи
Николай
преди 2 месеца

Аз също съм купувал играчки за двете ни деца от Fidget.bg - https://fidget.bg/ Препоръчвам този сайта с две ръце!

Откажи