„Напоителни системи”: Имаме около 30% свободен обем

„Напоителни системи”: Имаме около 30% свободен обем  | StandartNews.com

София. Имаме около 30% свободен обем и можем да поемем достатъчно количество вода, така че за населението няма никаква опасност. Това каза Димитър Методиев, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите в „Напоителни системи" ЕАД пред "Фокус". Той уточни, че дружеството отговаря за 190 язовира в страната.

"Нито един от язовирите ни няма проблеми със съоръжение или с преливане. Засега няма съоръжения на „Напоителни системи", които да са създали такива проблеми след всички събития във варненския квартал „Аспарухово" и в страната", обясни Методиев и изтъкна, че съоръженията се поддържат с много средства.

„Едно съоръжение трябва да се рехабилитира и поддържа постоянно и ежегодно, а не само когато се повреди. С тези средства, с които разполагаме, ние правим всичко възможно, но са ни необходими и средствата, които държавата ни дължи", каза още той. Независимо от всичко, хората на „Напоителни системи" са в Мизия и са на разположение на областния управител с машини и всичко, което е необходимо, въпреки че липсват средства дори за зареждането на машините, с които работят, допълни Методиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай