Намериха дистанционна работа на котките

Котките изпълняват задълженията си - бягат в колело, играят, скачат, спят красиво, мяукат

Намериха дистанционна работа на котките | StandartNews.com

Популярно „котешко“ кафене в Санкт Петербург търси поминък на питомците си в условията на социалната изолация заради коронавируса, като предлага да работят дистанционно, съобщи ТАСС.

"Котките изпълняват задълженията си - бягат в колело, играят, скачат, спят красиво, мяукат силно и т.н., а вие ще ги наблюдавате на сайта или по време на излъчване" - написа пресслужбата на кафенето. Възнаграждение ще получават с дарения в интернет.

На страницата "Котешка република" в социалните мрежи са описани питомците на кафенето, сред които има и бивши "служители" на Ермитажа - Луна Сметанкина, Мари-Ан Коло и Мару, който може да решава математически задачи, като казва отговорите със звънчета. Черната бомбайска котка Саломе може да скача от маса на маса, мейнкунът Хемингуей - да се излежава царствено, а мънчкинът Мурзик - да позира за снимки. През май сред тях ще бъде определен най-добрият служител.

Кафенето още предлага котки под наем за дома, защото те са много приятна компания в самоизолацията.

Котките на Ермитажа са сред туристическите атракции в Санкт Петербург. Продават се такива сувенири, посветени са им литературни произведения. Има и такъв туристически маршрут. На служба в музея сега са няколко десетки пухкавелки, за да пазят картините от мишки. Най-известен е белият Ахил, който предсказваше резултатите от мачовете от световното първенство по футбол през 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай